Pont Major, 21 - 17007 Girona

972 207 279

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL BALANÇ DEL BÉ COMÚ

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL BALANÇ DEL BÉ COMÚ

El passat 14 de febrer, les escoles FEDAC Anglès, FEDAC Salt i FEDAC Pont Major vam compartir, amb els assistents i convidats, el nostre resum del Balanç del Bé Comú a la casa de la Cultura de Girona.

Vam estar acompanyats per en Xavier Batlle (Director d’àrea del BC de la Seu FEDAC), l’Oleguer Salvador (Coordinador de l’àrea del BC de la Seu FEDAC), la Montse Junyent (CACFBC) , la directora de FEDAC Anglès, mestres de les escoles implicades en aquest procés, alumnes de Primària, ESO i Batxillerat de l’Escola FEDAC Sant Narcís i dues representants: Lola Torrent i Susana Mota de l’EBC de Girona.

En Xavier Batlle i l’Oleguer Salvador van donar les pinzellades principals remarcant que a les nostres institucions educatives, defensem fermament la idea de cooperació sobre competició i de servir a la comunitat en lloc de buscar únicament el benefici personal. Que ens identifiquem plenament amb el model d’Economia del Bé Comú, concebut per l’economista austríac Christian Felber, ja que s’alinea perfectament amb la nostra missió dins del projecte educatiu #avuixdemà, els principis de FEDAC i la nostra visió de transformació de  la cultura escolar cap a un enfocament TEAL.

A continuació la directora de l’escola FEDAC Anglès, com a presentadora de l’acte, va donar pas als mestres de cada escola que van exposat les evidències, indicadors, punts forts i propostes de millora de tres àrees: Personal del centre, Alumnat i famílies i entorn. 

De la nostra escola, FEDAC Pont Major, la mestra Remei Figuerola, va exposar els aspectes més destacats de la relació que té l’escola vers els alumnes i les seves famílies, la comunicació transparent, l’accessibilitat, la cooperació solidària amb altres organitzacions, l’impacte ambiental de l’ús i de la gestió de residuss dels productes i serveis i la participació de l’alumnat i famílies en la presa de decisions. 

L’acte es va cloure amb una representació, per part de l’alumnat de Sant Narcís, escenificant diferents actuacions que duen a terme al seu centre escolar, demostrant que, el Bé Comú, forma ja part del seu dia a dia. 

La Lola Torrent i la Susana Mota van explicar, animar i convidar als assistents a involucrar-se en aquesta nova perspectiva econòmica.

A les 20 hores es va donar per acabada la presentació i es va encetar un canvi d’impressions entre tots els assistents d’una manera informal. 

L’empresa d’embutits la Selva va obsequiar amb un lot de productes vegans als allí congregats.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website