Pont Major, 21 - 17007 Girona

972 207 279

Educació primària

Educació Primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

Durant l’etapa d’educació primària, pretenem que els alumnes assoleixin les competències bàsiques que els permetin aplicar allò après a la vida real. Un tret diferenciador de FEDAC Pont Major és el nostre treball per potenciar el lideratge personal de cada alumne, al mateix temps que l’ajudem a descobrir els seus talents.

També eduquem perquè els infants esdevinguin competents globalment mitjançant l’aprenentatge vivencial i manipulatiu. Alhora, potenciem el treball per projectes, que, a més de permetre desenvolupar els talents personals dels nens i les nenes, afavoreix l’intercanvi de coneixements i la cooperació entre companys.

Projectes de l’etapa

Experimentem

Experimentem és un projecte on apliquem el mètode científic als elements més quotidians. Observem, formulem hipòtesis, dissenyem experiments, en comprovem els resultats i ratifiquem o refusem les hipòtesis. En definitiva, busquem el perquè de les coses explicat amb les paraules dels nens i nenes i demostrat amb l’experiència.

Escacs

Utilitzem el joc dels escacs com a recurs educatiu pels seus múltiples beneficis en l’aprenentatge i el desenvolupament dels infants. Així, els escacs afavoreixen el desenvolupament de les estructures cognitives, el raonament i el pensament logicomatemàtic, i també permeten treballar habilitats lingüístiques i hàbits de conducta. Al voltant dels 6 anys és l’edat idònia perquè els nens i les nenes s’iniciïn en la seqüència observo-penso-jugo dels escacs i que poden fer extensiva en molts altres àmbits de la vida.

Robòtica
Amb els robots com a fil conductor, potenciem l’aprenentatge transversal i el desenvolupament d’habilitats i competències en l’alumnat. Així, els nens i nenes han de donar resposta als diferents reptes i problemes que els planteja la robòtica educativa, ajudant-los a desenvolupar el pensament computacional, la creativitat i el treball en equip.
Interioritat/TUtopia

Treballem la interioritat perquè nens i nenes aprenguin a reconèixer les emocions i a posar nom a allò que passa dins de cadascú. Així, l’inici i el final de la jornada a l’escola són una oportunitat per aturar-se un moment davant el silenci, fer una pràctica de ioga, aprendre a controlar la respiració, descobrir el món de les emocions…

Tot plegat ens permet descobrir que cada persona és única i que cos, pensament i ànima formen un tot.

Sofà de lectura

El sofà de lectura permet crear un espai íntim de lectura amb altres companys de classe o amb alumnes o exalumnes més grans per llegir junts llibres de diferents tipus o en idiomes diferents. Aquest projecte permet sentir el plaer i la sonoritat de la lectura en veu alta, i afavoreix la millora de la comprensió i la lectura. Alhora, s’estableixen llaços de companyonia i ajuda entre alumnes de diferents nivells.

Activitats complementàries

Com a escola concertada, a FEDAC Pont Major impartim cada dia una hora addicional de treball educatiu dins l’horari escolar. Es tracta de l’anomenada sisena hora, que a l’etapa d’educació primària dediquem a les activitats complementàries següents:

  • Lideratges: LeaderInMe – LEM
  • Interioritat: TUtopia/Emmaús
  • Escacs
  • artTIC
  • Oratòria

Consulta'n els detalls al pdf adjunt

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.