Pont Major, 21 - 17007 Girona

972 207 279

Educació primària

Educació primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

Durant l’etapa d’educació primària, pretenem que els alumnes assoleixin les competències bàsiques que els permetin aplicar allò après a la vida real. Un tret diferenciador de FEDAC Pont Major és el nostre treball per potenciar el lideratge personal de cada alumne, al mateix temps que l’ajudem a descobrir els seus talents.

També eduquem perquè els infants esdevinguin competents globalment mitjançant l’aprenentatge vivencial i manipulatiu. Alhora, potenciem el treball per projectes, que, a més de permetre el desenvolupament dels talents personals dels nens i les nenes, afavoreix l’intercanvi de coneixements i la cooperació entre companys.

Projectes de l’etapa

Experimentem

Alumnes d'educació primària de l'escola FEDAC Pont Major de Girona participen el projecte Experimentem, per descobrir i posar en pràctica el mètode científic.Experimentem és un projecte on apliquem el mètode científic als elements més quotidians.

Observem, formulem hipòtesis, dissenyem experiments, en comprovem els resultats i ratifiquem o refusem les hipòtesis.

En definitiva, busquem el perquè de les coses explicat amb les paraules dels nens i nenes i demostrat amb l’experiència.

Escacs

Utilitzem el joc dels escacs com a recurs educatiu pels seus múltiples beneficis en l’aprenentatge i el desenvolupament dels infants. Així, els escacs afavoreixen el desenvolupament de les estructures cognitives, el raonament i el pensament logicomatemàtic, i també permeten treballar habilitats lingüístiques i hàbits de conducta. Al voltant dels 6 anys és l’edat idònia perquè els nens i les nenes s’iniciïn en la seqüència observo-penso-jugo dels escacs i que poden fer extensiva en molts altres àmbits de la vida.

Robòtica
Amb els robots com a fil conductor, potenciem l’aprenentatge transversal i el desenvolupament d’habilitats i competències en l’alumnat. Així, els nens i nenes han de donar resposta als diferents reptes i problemes que els planteja la robòtica educativa, ajudant-los a desenvolupar el pensament computacional, la creativitat i el treball en equip.
Interioritat/TUtopia

Treballem la interioritat perquè nens i nenes aprenguin a reconèixer les emocions i a posar nom a allò que passa dins de cadascú. Així, l’inici i el final de la jornada a l’escola són una oportunitat per aturar-se un moment davant el silenci, fer una pràctica de ioga, aprendre a controlar la respiració, descobrir el món de les emocions…

Tot plegat ens permet descobrir que cada persona és única i que cos, pensament i ànima formen un tot.

 Espais de lectura

Alumnes d'educació primària de l'escola FEDAC Pont Major de Girona gaudeixen dels llibres amb el projectes Espais de lecturaEls espais lectors permeten crear un racó íntim de lectura amb altres companys de classe o amb alumnes o exalumnes més grans per llegir junts llibres de diferents tipus o en idiomes diferents.

Aquest projecte permet sentir el plaer i la sonoritat de la lectura en veu alta, i afavoreix la millora de la comprensió i la lectura.

Alhora, s’estableixen llaços de companyonia i ajuda entre alumnes de diferents nivells.

Activitats complementàries

Com a escola concertada, a FEDAC Pont Major impartim cada dia una hora addicional de treball educatiu dins l’horari escolar. Es tracta de l’anomenada sisena hora, que a l’etapa d’educació primària dediquem a les activitats complementàries següents:

  • Lideratges: LeaderInMe – LEM
  • Interioritat: TUtopia/Emmaús
  • Escacs
  • artTIC
  • Oratòria

Consulta'n els detalls al pdf adjunt

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website