Pont Major, 21 - 17007 Girona

972 207 279

Som FEDAC

Qui som

Som una fundació educativa amb 25 escoles de Catalunya immerses en un procés de transformació profunda. A les escoles FEDAC treballem en xarxa per assolir un objectiu ambiciós, però alhora il·lusionant i compromès: oferir una proposta de valor al sistema educatiu de Catalunya a través del projecte #avuixdemà.

Canviem les escoles perquè creiem en el poder transformador de l’educació i, per això, volem deixar un llegat FEDAC als nostres alumnes i a tota la comunitat educativa:

Proposta de valor

A les escoles FEDAC oferim una proposta de valor actualitzada als reptes del sistema educatiu i la societat del segle XXI, però sense oblidar les nostres arrels: la tradició i el carisma de les germanes Dominiques de l’Anunciata.

Missió

La nostra missió és fer present el missatge alliberador de Jesús de Natzaret a través de l’educació, de manera que les nostres escoles −fidels al carisma del pare fundador Francesc Coll− siguin llocs de promoció humana i evangelitzadora, amb una atenció preferent per als més necessitats, on els nens i joves puguin realitzar-se íntegrament com a persones compromeses amb la societat i l’entorn.

Visió

La FEDAC és una entitat de referència per la seva acció educativa i social que, tot preservant els seus valors i sempre d’acord amb els signes del temps, treballa per fer possible la vivència dels paradigmes de lideratge, cultura i impacte educatiu, generadors del llegat FEDAC.

Valors

A les escoles FEDAC oferim una alternativa educativa inspirada en una concepció cristiana de la persona, la vida i el món. Per això, assumim com a propis els valors de l’Evangeli i del caràcter propi de les Dominiques de l’Anunciata, que són font de justícia, pau i amor.

Entre el conjunt de valors que constitueixen l’essència de la nostra missió, en destaquem nou, que ens identifiquen i esdevenen les guies d’actuació de la nostra tasca educativa.

Recerca de la veritat

Dediquem temps a l’estudi per fer una lectura creient de la realitat a la llum de la Paraula de Déu, Veritat que ens fa lliures.

Interioritat

Cultivem el creixement interior i el sentit de transcendència amb la pregària, el silenci i la contemplació.

Senzillesa i humilitat

Som conscients tant dels propis límits com dels nostres talents i ens posem al servei dels altres, reconeixent fins a quin punt som vulnerables.

Solidaritat

Compartim els propis dons amb els altres, amb generositat i gratuïtat, creant lligams que potenciïn la sostenibilitat i la germanor.

Fidelitat

Mantenim els lligams que hem teixit amb el món i amb els altres amb un compromís perseverant i amb esperit de servei. És la resposta adequada a una promesa i és font d’un goig profund.

Corresponsabilitat

Ens involucrem en la missió comú considerant-la com a pròpia, sent conseqüents amb els nostres valors, compartint la tasca entre tots i assumint el compromís de formar una autèntica comunitat.

Misericòrdia i compassió

Ens acostem al patiment de l’altre, la seva situació ens interpel·la i ens mou a ajudar-lo.

Esperança

Caminem amb fermesa, confiança i il·lusió per aconseguir els nostres ideals.

Creativitat

Introduïm novetats en la nostra manera de viure, canviem costums i hàbits, i resolem els reptes amb solucions diverses i renovadores.

Les escoles FEDAC

Som una xarxa de 25 escoles arreu de Catalunya amb el repte de transformar el sistema educatiu amb el projecte #avuixdemà.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website