Pont Major, 21 - 17007 Girona

972 207 279

Educació infantil

Educació infantil (I3, I4 i I5)

Entenem l’etapa d’educació infantil com un espai i temps de creixement integral de cada nen i nena. En aquesta etapa, els infants desenvolupen i descobreixen els seus talents a partir de diverses oportunitats d’aprenentatge, que modifiquem i adaptem segons els seus interessos al llarg de l’etapa.

L’objectiu docent a educació infantil és acompanyar i guiar els nens i les nenes en la descoberta dels seus potencials. Per això, a FEDAC Pont Major utilitzem una metodologia basada en un aprenentatge vivencial, manipulatiu, funcional, experimental, cooperatiu, significatiu i integrador.

Projectes de l’etapa

Matemàtiques manipulatives

Fomentem un aprenentatge vivencial i manipulatiu de les matemàtiques a partir dels diferents talents i les inquietuds naturals dels nens i les nenes, com la intuïció, la creativitat o la curiositat.

Aquest enfocament en l’ensenyament de les matemàtiques està especialment dissenyat perquè els infants verbalitzin allò que passa mentre fan un treball manipulatiu proposat pels mestres o per ells mateixos. Així, fer i desfer, tornar a construir i reconèixer els encerts i els errors ajuda a construir una estructura mental pròpia i seqüenciada i a comprendre els conceptes matemàtics.

Escacs

Introduïm el joc dels escacs en els nens i nenes d’educació infantil amb activitats adaptades a la seva edat. Els escacs són una poderosa eina d’aprenentatge, ja que ajuden a desenvolupar i millorar les habilitats generals dels nens i nenes, com l’empatia, l’originalitat, la creativitat, el respecte, l’atenció, la paciència, el raonament lògic, l’acceptació dels propis errors...

Hort urbà

Com a escola verda, disposem de petits espais adequats per iniciar-se en el contacte amb la terra, l’aigua i l’aire. Aquests són els elements que envolten i donen vida, en petites jardineres, a alls, mongeteres, maduixeres, flors, plantes aromàtiques...

També descobrim petits invertebrats que formen part de l’hort. Els toquem i apreciem la seva bellesa tot aprenent a respectar-los i a comprendre la seva funció.

Descoberta del barri

Com a escola oberta a l’entorn, passegem pel barri al ritme i a l’alçada dels nens i nenes perquè l’aprenguin a reconèixer, estimar, cuidar i gaudir. Aquest projecte ens permet descobrir un món ple d’elements a les places, parcs, carrers i botigues del barri i a la riba del riu Ter.

Interioritat/TUtopia

A l’espai Emmaús de l’escola fem palpable i tangible la interioritat. Amb aquest projecte, descobrim el cos, el pensament i l’ànima a través de diferents elements com una espelma encesa, unes petxines, unes roques, el so d’una font d’aigua, un cor de cartró, una creu, uns coixins…

L’espai Emmaús és l’entorn de l’escola que ens convida a estar en silenci, quiets, a notar la respiració del propi cos per primera vegada i la respiració de l’altre.

Activitats complementàries

Com a escola concertada, a FEDAC Pont Major impartim cada dia una hora addicional de treball educatiu dins l’horari escolar. Es tracta de l’anomenada sisena hora, que a l’etapa d’educació infantil dediquem a les activitats complementàries següents:

  • Lideratges: LeaderInMe – LEM
  • Interioritat: TUtopia/Emmaús
  • Escacs
  • artTIC
  • Oratòria

Consulta els detalls al pdf adjunt

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website