Pont Major, 21 - 17007 Girona

972 207 279

Educació infantil

Educació infantil (I3, I4 i I5)

Entenem l’etapa d’educació infantil com un espai i temps de creixement integral de cada nen i nena. En aquesta etapa, els infants desenvolupen i descobreixen els seus talents a partir de diverses oportunitats d’aprenentatge, que modifiquem i adaptem segons els seus interessos al llarg de l’etapa.

L’objectiu docent a educació infantil és acompanyar i guiar els nens i les nenes en la descoberta dels seus potencials. Per això, a FEDAC Pont Major utilitzem una metodologia basada en un aprenentatge vivencial, manipulatiu, funcional, experimental, cooperatiu, significatiu i integrador.

Projectes de l’etapa

Matemàtiques manipulatives

Fomentem un aprenentatge vivencial i manipulatiu de les matemàtiques a partir dels diferents talents i les inquietuds naturals dels nens i les nenes, com la intuïció, la creativitat o la curiositat.

Aquest enfocament en l’ensenyament de les matemàtiques està especialment dissenyat perquè els infants verbalitzin allò que passa mentre fan un treball manipulatiu proposat pels mestres o per ells mateixos. Així, fer i desfer, tornar a construir i reconèixer els encerts i els errors ajuda a construir una estructura mental pròpia i seqüenciada i a comprendre els conceptes matemàtics.

Escacs

 

Introduïm el joc dels escacs en els nens i nenes d’educació infantil amb activitats adaptades a la seva edat. Els escacs són una poderosa eina d’aprenentatge, ja que ajuden a desenvolupar i millorar les habilitats generals dels nens i nenes, com l’empatia, l’originalitat, la creativitat, el respecte, l’atenció, la paciència, el raonament lògic, l’acceptació dels propis errors...

Projecte científics i científiques

Aquest curs ens posem a la pell dels científics i científiques, descobrint així curiositats del món que ens envolta.  El fem conjuntament tots els cursos d’infantil ( I3, I4 i I5) i ens iniciem en el mètode científic: observem l’entorn, ens formulem preguntes, ens plantegem hipòtesis, experimentem i obtenim conclusions. 

Treballarem l’arquologia, la biologia i l’astronomia a partir de diferents activitats, manualitats, experiments, descoberta de l’entorn i sortides.

Tallers

 

En aquests espais es proposen 4 activitats més lliures on els i les alumnes poden experimentar, manipular, jugar, descobrir, relacionarse, compartir, dialogar, prendre decisions…

Per fer els tallers ens organitzem a partir de 4 grups formats per alumnes d’I3, I4 i I5. 

Cada setmana cada grup fa un taller diferent i per tant durant el trimestre fan totes les activitats proposades.

Treballem en 4 tallers diferents, l’artístic, el simbòlic, el taller d’experimenta i construeix i el tecnològic.

Interioritat/TUtopia

 

La TUtopia és la base de la nostra proposta pedagògica i cada any es treballa un lema conjuntament amb els alumnes, on ells en son partíceps a partir de diferents dinàmiques de grup i individuals.

Activitats complementàries

Com a escola concertada, a FEDAC Pont Major impartim cada dia una hora addicional de treball educatiu dins l’horari escolar. Es tracta de l’anomenada sisena hora, que a l’etapa d’educació infantil dediquem a les activitats complementàries següents:

  • Lideratges: LeaderInMe – LEM
  • Interioritat: TUtopia/Emmaús
  • Escacs
  • artTIC
  • Oratòria

Consulta els detalls al pdf adjunt

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website