Aquest segon trimestre a Cicle Inicial de FEDAC Pont Major hem dut a terme el projecte dels animals. A través de la investigació i de la consulta dels contes i llibres que la Biblioteca del barri ens va deixar, hem anat descobrint quins són els animals que viuen a l’entorn de l’escola i a prop dels pobles o zones on vivim.
Així doncs, observant les característiques físiques (si tenen pèl, si tenen escates, ales, bec, etc.), hem començat a classificar els animals per famílies. També hem muntat observatoris d’aus a l’aula! Des de la finestra observem quines aus volen al voltant de l’escola i les identifiquem amb fitxes tècniques. La garsa, el pardal i els coloms roquers són les aus més representatives.
L’equip Sherlock Investigació, un grup d’éssers misteriosos que sempre han actuat en secret, ens van proposar anar al bosc a seguir unes pistes per conèixer millor els animals que hi viuen. I així ho vam fer: el divendres 3 de març ens vam endinsar al bosc fins arribar a la Riera d’en Xunclà i, al llarg del camí, vam trobar rastres d’animals com: plomes, nius, banyes, pells… que ens van ajudar a saber els animals que habiten en els nostres boscos mediterranis. Fer d’investigadores i investigadors ens va agradar molt.
Però això no és tot! El dimecres 15 de març vam gaudir d’una sortida a l’Estany de Banyoles, un hàbitat molt particular on hi viuen animals molt curiosos com: l’esplugabous, la polla d’aigua, l’ànec mandarí, la tortuga de rierol… i molts més!
La Mar i la Maria, educadores ambientals de l’Escola de Natura de Banyoles, ens van dinamitzar 3 activitats amb les quals vam aprendre: com es va formar l’Estany de Banyoles a través de la llegenda d’en Morgat, quins animals viuen a l’estany i quins són invasors i fan mal a les espècies autòctones i ens van sorprendre amb la llegenda del Drac de Banyoles.
Aquestes últimes setmanes, a l’escola, ens toca ordenar tota la informació apresa, creant lapbooks personals sobre tot el que hem investigat sobre el món animal.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola