Pont Major, 21 - 17007 Girona

972 207 279

Omplim el Liceu amb els colors FEDAC

Omplim el Liceu amb els colors FEDAC

El passat 3 de maig els i les alumnes de Cicle Superior vam desplaçar-nos fins a Barcelona per veure l’obra “La nit de Sant Joan” al Gran Teatre del Liceu. Aquesta sortida, organitzada per la FEDAC, s’emmarca dins el projecte transversal +Art a les escoles. Així, doncs, no només hem gaudit de l’espectacle, sinó també de la companyia de prop de 1.200 alumnes d’educació primària i secundària de les 25 escoles FEDAC de Catalunya!

De què tracta l’obra?
“La nit de Sant Joan” és un espectacle de dansa contemporània on s’interpreta l’obra de Robert Gerhard, un dels compositors catalans més universals, amb direcció i coreografia del prestigiós coreògraf Antonio Ruz.

Es tracta d’una obra per a piano inspirada en la música tradicional catalana, on fàcilment podem identificar danses i melodies del nostre folklore. Inspirant-se en la màgia d’una nit de Sant Joan, Antonio Ruz, d’una forma simbòlica i creativa, ha volgut impregnar la coreografia d’elements que ens connecten amb les nostres tradicions, com poden ser el simbolisme del foc, la sardana, els castells o les figures del bestiari.

Valoració de l’espectacle
L’espectacle ens ha sorprès molt, ja que és una proposta molt diferent del que estem acostumats a veure. Ens ha cridat molt l’atenció la presència de capgrossos a l’espectacle i com de bé ballaven els ballarins que els portaven al cap! A més, hem pogut reconèixer alguns dels elements i peces musicals que prèviament havíem treballat a classe.

Ara bé, el que més ens ha agradat de tot ha estat l’edifici del Liceu. Tenir l’oportunitat d’entrar-hi i veure com és de bonica la decoració de la sala, però també de cada petit racó ha sigut increïble! Una experiència que, sens dubte, esperem repetir.

I després de l’espectacle?
Després de l’espectacle, vam anar al centre comercial Maremàgnum a la recerca d’un lloc tranquil prop del Liceu on poder seure i dinar tots junts. Vam assaborir l’àpat i l’emoció de dinar de tupper o un entrepà en un dia d’excursió, vam jugar una miqueta i cap a l’autocar de nou! Això sí, mentre l’esperàvem vam poder gaudir dels trucs i piruetes que feien uns “skaters” a l’”skatepark” de davant.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website